Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Ποιά είναι η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου;

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, παντρεύτηκε τρείς φορές:
ο πιό πρόσφατος (τρίτος) γάμος του, είναι αυτός με την Χαρά Φράγκου, πρώην σύζυγο του Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Χριστοδουλάκη.
Δεύτερος γάμος του, ήταν με την υπάλληλο των αρχείων του ΥΠΕΞ, Ειδική Απεσταλμένη για Θέματα Ολοκαυτώματος, εμπειρογνώμονα πρεσβευτή Α' και ιστορικό, συνεργάτιδα του «Βήματος της Κυριακής» (και επιφανές μέλος της πανίσχυρης συμμαχίας των πρόθυμων), Φωτεινή Τομαή.
Ο πρώτος του γάμος, από τον οποίο απέκτησε την 37χρονη σήμερα Ζωή, ήταν με την (69χρονη σήμερα) Ορσαλία Αλεξίου.
Ποιά είναι η Ορσαλία Αλεξίου (τη φωνάζουν Λίνα), μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου; Δημοσιογράφος. Μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ). Πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών. Απόφοιτος του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών. Εργάσθηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στο πολιτικό, κοινοβουλευτικό και δικαστικό ρεπορτάζ και υπήρξε επί 15ετία, ως το 2002, η μόνιμη συντάκτρια του καθημερινού κυρίου άρθρου (Ριπές).
Συνεργάσθηκε σε εκπομπές του ραδιοσταθμού Σκάϊ και έλαβε μέρος σε προγράμματα επικαιρότητας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Ως ρεπόρτερ, κάλυψε εσωτερικά και εξωτερικά θέματα και πραγματοποίησε διεθνείς αποστολές για ρεπορτάζ και συνεντεύξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωκοινοβούλιο) αλλά και σε χώρες όπως ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Κούβα, Νικαράγουα. Δίδαξε επί σειρά ετών στο Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου (Ρεπορτάζ και Δεοντολογία).
Ήταν μέλος της Επιτροπής Κατάρτισης Νέου Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Έχει βραβευθεί με το Α΄ Βραβείο του Ιδρύματος Μπότση «για τη μαχητική αρθρογραφία της και τη συμβολή της στη Δημοσιογραφία». Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) για τα ναρκωτικά (Θεραπευτικές Κοινότητες Ιθάκη, Στροφή, Διάβαση, Νόστος, κλπ.) και άμισθο μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛ (Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμόξεων) με αρμοδιότητα για το AIDS και για την ενημέρωση των νέων.
Ήταν μέλος της Επιτροπής Προγράμματος της Βουλής των Εφήβων (Επιτροπή Σαμαράκη) από τη σύστασή της ως το 2007.
Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αιδηψού (2002-08).
Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτών «Δεκάπολη» για τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του ΕΣΡ (Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης) και μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (σ.σ.μαζί με το Νάσσο Θεοδωρίδη, που θεωρητικά τον έχει αποσύρει ο ΣΥΡΙΖΑ) Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά Έχει δύο κόρες.

πηγή: taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου