Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

"Χιονοβόμβα" τύπου... Σιβηρίας / ΑΙΔΗΨΟΣ


Σφοδρότατο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει την Ελλάδα απ' άκρη σ' άκρη! Ολικός παγετός, ισχυρές χιονοπτώσεις, «σιβηρικό» κρύο και θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, εξαιτίας του οποίου προκλήθηκαν πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και αποκλείστηκαν δεκάδες χωριά σε ορεινές περιοχές της χώρας.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο μεγαλύτερο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου, αλλά και στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργεί η επέλαση του χιονιά.

ΕΥΒΟΙΑ - ΣΤΕΡΕΑ: Στο νομό Ευβοίας και ιδιαίτερα στις περιοχές Αιδηψός, Μαντούδι, Κάρυστος και Κύμη, 30 χωριά αποκλείστηκαν, ενώ σε πολλά σημεία στον κεντρικό άξονα από τη Χαλκίδα προς τη βόρεια Εύβοια διακόπηκε η συγκοινωνία. Στη δυτική Φθιώτιδα 24 ορεινά χωριά, όπου το χιόνι ξεπέρασε τους 60 πόντους, εγκλωβίστηκαν, τη στιγμή που ο υδράργυρος στη λίμνη Πλαστήρα, στην Καρδίτσα, βυθιζόταν στους 15 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν! Σε λευκό κλοιό βρίσκονται και τα Ιωάννινα, όπου στην πόλη το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 15 εκατοστά, ενώ το αεροδρόμιο χθες ήταν κλειστό.

ΠΗΓΗ: http://www.espressonews.gr/ 18.2.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου